Als ik om me heen kijk snap ik het gewoon niet...

Hoe kan het dat we succesvoller zijn dan ooit maar ook meer uit balans zijn dan ooit tevoren? Waarom lijkt een dag altijd tekort, terwijl we diezelfde dag vaak niet goed vol kunnen maken? Waarom verbeteren, ontwikkelen en optimaliseren we wel meetbaar met onze producten of bedrijfsprocessen, maar niet ons persoonlijk welzijn?

De afgelopen duizenden jaren is onze omgeving compleet veranderd. Maar in hoeverre is onze basis en zijn onze genen hierin meeveranderd? Zo wil ons lichaam van nature veel energie besparen. Om eventuele schaarste tegen te gaan wil ons lichaam zo min mogelijk bewegen, zoveel mogelijk eten en op zoveel mogelijk directe prikkels reageren in plaats van zelf actie ondernemen hiermee raken we uit balans. Bovendien hebben we op school vooral de wereld leren kennen. Maar hebben we ooit op school geleerd hoe we onszelf leren kennen? Hoe we met ons gedrag en zijn ons verhouden tot de wereld?

Resultaat? Ons leven lijkt steeds rijker te worden. Maar als persoon worden we steeds armer…

Als we zelf de leiding niet pakken over onze vrijheid, dan zullen we steeds meer gaan lijden aan ons eigen succes. Want de natuur zal misschien niet oordelen, maar veroordeelt wel als er te lang disharmonie ontstaat.

Einstein zei ooit: ‘als we een goede oplossing willen vinden, we altijd op een andere plek moeten kijken dan het probleem’. Het probleem ligt in de wereld maar de oplossing zit in JOU en jouw ontwikkeling!

Want jij verandert jouw omgeving niet. De omgeving blijft zich ontwikkelen en jouw omgeving verandert jou wél wanneer je geleefd wordt en wanneer je niet bewust bent van het feit dat wij als mens snel onze omgeving worden.

Vanuit deze overtuiging help ik jou aan meer bewustzijn en draagkracht om ingenieur te worden van jouw leven. Jouw lichaam als bouwwerk en met een sterke mentale fundering. Want wie zijn omgeving en mens als geheel kent heeft kennis, wie zichzelf kent heeft vrijheid en draagkracht.

‘Winnaars ervaren vrijheid en pakken de controle ongeacht de situatie, zo kan ook jij jezelf (j)optimaliseren en beter zijn… dan gisteren, zo wordt je anti-fragiel’.

Regie is energie! onderweg gaan naar meer persoonlijke vrijheid in denken en doen. Al weet ik dat vrijheid ook een grote verantwoordelijkheid is. Zullen we die vrijheid samen zoeken en pakken?

Spreek je snel!!
Ing. Jop Msc.

Lees ook

  • Lijstitem #1
  • Lijstitem #2
  • Lijstitem #3

Ervaringen