Mijn kennis ontwikkelde, ik stond stil

Wanneer je niet ziet dat je zelf de keuze hebt krijg je kiespijn, het levende voorbeeld!

20 jaar lang jagen, doorvliegen en precies leven zoals dat ‘werd verwacht’. Het ging me enorm voor de wind, was veilig, had alles, was mezelf kwijt maar hé, ik had een goed diploma en de maatschappij zou me met open armen ontvangen!

Ik kwam tot bezinning en inzichten tijdens een Management Traineeship. Loslaten durfde ik niet, lostlaten van wie ik dacht te moeten zijn. Dus ik ging nog even vrolijk door door om een masterdiploma te halen naast mijn baan. Succes nastreven, diploma’s en certificaten behalen, verslaafd aan successen om het slechte gevoel van verwijderd zijn bij mezelf te verdoven.

Zo ontwikkelde mijn kennis zich enorm (en nog) maar ik stond stil, waar was mijn ik überhaupt gebleven wie was die ik eigenlijk? Tot het moment dat ik letterlijk in mijn auto tot stilstand kwam, huilend op de parkeerplaats van mijn toenmalige werkgever stond ik daar, en bedacht ik me, wat-ben-ik-allemaal-aan-het-doen en waarom doe ik niet wat ik echt zou willen, maar toch voldoe wel aan alle maatschappelijke eisen? 
Ik zat in een trein, comfortabel eerste klas, niets te klagen maar ik voelde dat ik naar een verkeerd station ging. Je kent dat gevoel vast, je stapt in de trein, en terwijl deze rijdt, besef je, ik zit in de verkeerde, maar ik zit wel fijn in de zon, eerste klas, waar je beseft ik moet eruit, maar er nog niet uit durft te gaan. Comfortabel ongelukkig.

Tot stilstand gekomen letterlijk achter dat stuur betekende voor mij pas echte vooruitgang en in de goede richting. Ik zag mijn keuze vrijheid! Een start door dit pijnlijke inzicht was gemaakt, er was een opening.

Langzaam vond ik mezelf terug, diep moest in in mezelf graven er groeide veel onkruid!! Ik liet los wie ik dacht te moeten zijn en ontwikkelde weer een helder beeld van wat ik wilde doen, wat ik echt wilde. Hiervoor heb ik veel gelezen, geleerd, ervaren en gedaan. Hopte van boek naar boek, van seminar naar seminar, van de ene naar de andere cursus, nog meer studeren/lezen dan ik al deed, persoonlijke ontwikkeling was mijn verslaving! Mijn scripten, conditioneringen, overlevingspatronen en programmeringen kwamen naar boven, die zullen ook in elke situatie van ons leven naar boven komen. Maar ik heb ze mogen doorzien, en dit proces stop nooit. Bij mij zit dit nou eenmaal in mijn karakter en maar ik ben me er bewust van! Ultieme keuze vrijheid vanuit veerkracht en gezondheid gevonden, ik heb altijd vrijheid!

Mezelf kennen ten opzichte van de omgeving geeft veel rust, ik heb leren vertrouwen op mezelf in iedere situatie. Alles is te vinden in onszelf, we hebben zelf alle antwoorden opzak en soms met behulp van de juiste tools (theorie en kennis) en blik van buitenaf vinden we die antwoorden. Op deze manier doorzie je wie je werkelijk bent en wat je patronen zijn!
Dat heeft mij enorm geholpen om weer op de rit te komen, te zien wat ik wilde, niet wat ik zou moeten doen en wat mijn programmeringen zijn.

Nu 8 jaar later heb ik daadwerkelijk iets in te brengen, van de overtuiging ik weet nooit goed genoeg als belemmering een kracht maken! Het delen van mijn opgedane kennis over de mens fysieke en mentale, hoe alles met alles samenhangt is mijn missie geworden! En nog altijd mag ik mezelf hierin door ontwikkelen want we zijn nog niet klaar!
Met de maatschappij gaat het erg goed, met de mens wat minder en nu na de corona tijd lijkt dat nog iets erger te zijn. Ook nu heb je altijd de keuze om vrijheid te kiezen en een andere kijk aan te nemen!

Wil jij jezelf beter leren kennen?
Welk gedrag vertoon jij wat je nu niet meer dient? Welke overtuiging belemmert jou onderweg naar wat jij wilt? Waar ben jij uit de bocht gegaan? Op weg naar welk station zit jij, en is dat de juiste? We kunnen het samen onderzoeken.

Laten we samen kiezen voor vrijheid, in elke situatie!

Jop

Lees ook

Ervaringen